Vrem sanatate? Atunci sa ne miscam!

Posted by dr. Nutritionist Madalina Indrie on January 16, 2012, Cluj-Napoca

Ne place sau nu, miscarea trebuie sa faca parte din viata noastra. Tineri sau batrani, slabuti sau grasuti, parinti, copii, bunici, toti trebuie sa ne miscam. Atat cat ne tin puterile pe fiecare.


Ospatul de sarbatori

Posted by dr. Nutritionist Madalina Indrie on December 24, 2011, Cluj-Napoca

Sarbatorile sunt aproape. Ne pregatim si le asteptam cu nerabdare. Curatenia este gata, cozonacii sunt in cuptor, sarmalele isi asteapta randul, carnatii sunt la afumat, urmeaza prajiturile...


Alimentele organice: sanatate sau doar liniste sufleteasca?

Posted by dr. Nutritionist Madalina Indrie on December 16, 2011, Cluj-Napoca

Am dat din intamplare peste lista de “subiecte fierbiniti” a Asociatiei Americane de Dietetica, iar una dintre discutii era despre alimentele organice in comparatie cu cele conventionale. Am decis sa elaborez putin subiectul pentru ca este de foarte mare actualitate in societetea noastra de astazi si pentru ca de multe ori se intampla sa mi se puna intrebarea: “Care alimente sa le aleg: organice sau conventionale?”


Postul Craciunului - pentru cine si cum? (continuare)

Posted by dr. Nutritionist Madalina Indrie on December 6, 2011, Cluj-Napoca

Continuam subiectul din articolul precedent si ne vom referi la cateva aspecte ale alimentatiei si la cateva fructe si legume in particular de care merita sa ne amintim in aceasta perioada a postului Craciunului.

 


De ce ne ingrasam si cum sa slabim corect

Posted by dr. Nutritionist Madalina Indrie on November 30, 2011, Cluj-Napoca

Doua probleme extrem de actuale in intreaga lume si care constituie obiectul unor multiple cercetari si studii clinice.  Acest lucru se datoreaza epidemiei de obezitate care a luat amploare si pare ca nimic nu-i sta in cale.

 


Postul Craciunului - pentru cine si cum?

Posted by dr. Nutritionist Madalina Indrie on November 30, 2011, Cluj-Napoca

Din punct de vedere medical si alimentar, (pentru ca evident, despre aceste lucruri as dori sa vorbim) postul, prin durata si dezlegarile la peste din timpul lui, nu pune probleme de sanatate. Cu conditia ca ...