Intrebari frecvente

Intrebari frecvente legate de consultatiile de nutritie

Cum se desfasoara consultatiile de nutritie cu Dr. Madalina Indrie?

O consultatie de nutritie este foarte complexa. Medicul trebuie sa te cunoasca pe tine, ca persoana, trebuie sa-ti cunoasca rutina, sa stie ce-ti place si ce nu-ti place, apoi, fara-ndoiala trebuie sa te cunoasca din punct de vedere biologic (analize de laborator). Abia apoi va lua o decizie cu privire la planul de tratament.

Planul de tratament de desfasoara in etape. Nu se poate acoperi toata informatia intr-o singura consultatie. Modificarile in stil de viata se fac cu pasi mici, cu sarcini pe care pacientul sa le poata indeplini, cu propunerea unor obiective realiste. Toate aceste lucruri se desfasoara pe parcursul a mai multor consultatii, iar frecventa acestora este stabilita de pacient (la 2-3-4 saptamani).

Fiecare consultatie este la fel cu celelalte (nu este o consultatie initiala si un control). In cadrul fiecarei consultatii se evalueaza masura in care obiectivele propuse anterior au fost sau nu, duse la indeplinire si se decid noi sarcini/propuneri pentru urmatoarea intalnire.  

Care este rolul meu in consultatie?

Rolul tau, ca pacient cu probleme de nutritie e foarte important. Medicul iti va spune ce ar fi bine sa faci, insa tu esti cel care ia decizia finala. Tu esti cel care va duce tot greul, asa ca esti indreptatit sa negociezi, sa ceri lamuriri suplimentare, sa revizuiesti prioritatile.

Care este rolul medicului nutritionist?

Medicul nutritionist iti ofera niste "unelte" si te invata sa le folosesti. Imagineaza-ti ca iti pune o sapa in mana, iti arata cum sa sapi si te trimite sa-ti lucrezi pamantul. Nu e o treaba usoara deloc si mai trebuie sa o faci si singur. Incepi plin de elan si increzator, dar iti dai seama destul de repede ca e dificil. Nutritionistul iti va mai oferi niste "unelte". Iti va da un tarnacop si o lopata si iarasi iti va arata cum sa le folosesti. Si tot asa in continuare, nutritionistul te va ajuta pana iti vei termina de lucrat pamantul. Un singur lucru nu poate sa faca: sa sape in locul tau.

Exista diete minune?

Exista o multime de diete minune. Toate ofera mirajul scaderii rapide in greutate, al fericirii si al implinirii interioare.  Nu e greu sa pierzi repede cateva kilograme, dar ce faci dupa aceea?  Cum iti vei mentine noua greutate? Dar, cel mai important, e bine sa slabesti asa repede? Intrebarea e: ai nevoie de o dieta minune sau de un stil de viata sanatos, adaptat greutatii tale?

Am net, la ce mai am nevoie de un specialist in nutritie?

Ia-ti o revista de arhitectura, rasfoieste-o si apuca-te apoi sa-ti faci o casa. Singur!